RSS

Redovisning och bokföring

Att redovisa och bokföra ett företags finanser är viktigt ur ett flertal aspekter, allra minst för att hålla skatteverket glad eller för att ha kontroll på verksamheten. Nedan sammanställs de bästa bokförings- och redovisningssidorna.

Redovisning och bokföring

PBK Outsourcing
PBK sköter redovisning, kundreskontra och lönehantering dvs. tar hand om ett företags hela ekonomifunktion. Med deras tjänst för redovisning får du en helhetslösning utan bemanningsproblem och systemansvar, samtidigt som du behåller full kontroll via Internet.
Länk: Redovisning och bokföring via PBK Outsourcing
Betyg: ★★☆☆☆

Företagande.se
På företagande.se har de listat i stort sätt allt du behöver veta för att klara av din bokföring eller hjälp vid valet av en redovisningsfirma. Väl värd ett besök.
Länk: Allt du behöver veta inom bokföring
Betyg: ★★★★½

Skatteverket
På skatteverkets hemsida hittar du den senaste informationen om redovisning, allmänna råd, rättsliga frågor och diverse länkar som guidar dig till en bättre redovisning och företagsbokföring.
Länk: Redovisningsråd och bokföringsföreskrifter via SKatteverket
Betyg: ★★☆☆☆

PWC
PWC är en etablerad aktör specialiserad på redovisning och bokföring. Företaget säljer även kringliggande tjänster som kan passa såväl stora som små företag. Väl värt en titt om du har ett mellan till stort företag.
Länk: Redovisningstjänster och bokföring via PWC Sweden
Betyg: ★★★★☆

Rådet för kommunal redovisning
På RKRs hemsida kan du hitta allt som berör Rådet och Rådets arbete. Under olika rubriker finns information om t ex rådets uppgift och organisation, liksom i stort sett allt som publicerats av Rådet och fortfarande äger någon form av giltighet. Ganska så trist innehåll men en del nödvändig läsning.
Länk: Bokföringsrekommendationer och redovisningstips via RKR
Betyg: ★★☆☆☆

Skatteverket
Vad kräver lagen av dig? Vem är bokföringsskyldig? Varför skall du ha bokföring? Denna sektion förklarar och besvarar dessa samt fler frågor kring bokföring.
Länk: Skatteverket om bokföring och redovisning
Betyg: ★★★★☆

Expowera
Expowera beskriver de viktigaste bokföringsbegreppen, förklarar vart du kan finna information och försöker kränga några av sina böcker. Ändock intressant läsning för en snabbare genomläsning.
Länk: Redovisning och bokföring via Expowera
Betyg: ★★½☆☆
2 kommentar/er - Kommentera du med ↓

  1. admin #
    1

    Vad säger ni om redovisning och bokföring? Finns det några sidor som bör tas med på denna listan?

  2. 2

    Jag hjälper dig gärna med bokföring mot en billig peng 😉Kommentera