RSS

Nyemission och kapitalanskaffning

Att genomföra en nyemission eller kapitalanskaffning kan genomföras om ett företag behöver mer pengar, tar in en ny delägare eller av andra orsaker. Transaktionen resulterar oftast i en utspädning av aktiekapitalet. Nedan sammanställs informationssidor och företag som hjälper dig genomföra en nyemission eller kapitalanskaffning.

Stock invest
Stock Invest hjälper företag som söker mellan 2 och 50 MSEK med kapitalanskaffningar från större eller mindre investerare.
Länk: Så här går det till att genomföra en kapitalanskaffning till bolaget
Betyg: ★★★☆☆

Deloitte
Deloitte är i grunden ett redovisningsföretag som har adderat finansiella tilläggstjänster såsom nyemissioner och kapitalanskaffningar. Företaget har ett flertal kontor i Sverige och europeisk förankring.
Länk: Deloittes erbjudande inom kapitalanskaffning
Betyg: ★★★☆☆

SvD
Svenska Dagbladet beskriver utförligt vad en nyemission är. Artikeln är skriven i februari 2009, alltså mitt under bankkrisen/finanskrisen och rör SEB.
Länk: Vad är en nyemission och varför görs den
Betyg: ★★★★☆

Nyemissioner.se
En sida som listar kommande börsnoteringar och aktuella nyemissioner. Beskriver även vilka de senaste nyemissionerna har varit. Går att söka igenom lika branscher, kan vara intressant för att veta till vilka värderingar olika företag tagit in pengar vid.
Länk:Kommande nyemissioner och kapitalanskaffningar
Betyg: ★★★☆☆

Bokforingstips.se
Sidan beskriver lite mer utförligt hur en nyemission skall bokföras och vad som praktiskt sker vid upprättandet av nya aktier.
Länk: Att bokföra en nyemission och kontogrupper
Betyg: ★★☆☆☆
2 kommentar/er - Kommentera du med ↓

 1. admin #
  1

  Kommentera gärna innehållet eller de sidor som länkas till.

 2. admin #
  2

  Listan uppdaterad idag!


1 Trackbacks/Pingbacks

 1. Finansiering vid ett företagsköp | Köpa & sälja bolag, företag till salu/ säljes 18 03 10

Kommentera