RSS

Köpa och sälja företag

Att köpa eller sälja ett företag är inte alltid helt lätt. I listan nedan har vi sammanställt de bästa texterna/ hemsidorna eller leverantörerna om du överväger att antingen köpa eller sälja ett företag.

Sälja företag

Sälja-företag.se
En välskriven guide fullmatad med frågeställningar och svar om du överväger att sälja ditt företag. Absolut värt att läsa innan du säljer bolaget.
Länk: Tio frågor och svar om du funderar på att sälja företag
Betyg: ★★★★★

Ägarskiftesguiden
Denna sida är en guide i hur du säljer ditt företag och vågar släppa taget. Absolut läsvärd. Bakom guiden står ett företag som heter Strix som är en oberoende konsult inom företagsförmedlingsstjänster.
Länk: Att våga släppa taget och sälja sitt företag
Betyg: ★★★☆☆

Småföretagarmarknaden
Småföretagsmarknaden erbjuder säljaren ett enkelt och billigt alternativ att sälja företaget. På denna sida beskriver företaget hur en försäljningsprocess går tillväga.
Länk: Om att sälja företag och försäljningsprocess
Betyg: ★★☆☆☆

Skarpa
Skarpa är en företagsmäklare som har skrivit en bok om att just sälja företag. Har inte själv läst den, men den skall tydligen vara läsvärd.
Länk: En bok om att sälja företag
Betyg: ★★★☆☆

Expowera
Något oklart vad hemsidans/företagets syfte är, men de har likväl en läsvärd text om att köpa, sälja och värdera företag.
Länk: En informationssida om att köpa och sälja företag
Betyg: ★★☆☆☆

Köpa företag

Köpa-företag.se
Denna sida beskriver utförligt de tio vanligaste frågorna om du överväger att köpa ett företag. Välskrivet, bra och tänkvärt.
Länk: 10 råd om att köpa företag
Betyg: ★★★★☆

Almi företagspartner
Almi har sammanställt en checklista som är mycket läsvärd om du funderar på att köpa ett företag. Problemet är att dokumentet är i pdf format, vilket gör läsupplevelsen något sämre.
Länk: Checklista för att köpa företag
Betyg: ★★☆☆☆

Företagarguiden
Ett sätt att snabbt komma igång med eget företag är att köpa ett redan befintligt företag. Företagarguiden har skrivit en läsvärd sida om just detta med möjlighet till fördjupningar på sina ställen.
Länk: Om att köpa företag genom företagarguiden
Betyg: ★★★★☆

Lars Weibull AB
Lars Weibull är en företagsmäklare med en möjlighet att skapa en sorts företagsbevakning, så att om det företaget som du letar efter, kommer in, får du ett mail. I övrigt har de även listat företag som säljes på sin hemsida.
Länk: Om att köpa företag på Weibull.se
Betyg: ★★★★☆
1 kommentar/er - Kommentera du med ↓

  1. admin #
    1

    Kommentera gärna innehållet eller de sidor som länkas till.


1 Trackbacks/Pingbacks

  1. Att köpa företag « Företag till salu, säljes, köpes 16 05 10

Kommentera